UK Getaway: Francis Hotel, Bath

Ehdottomasti Lontoo tekee matkan historialliseen Bathin kaupunkiin


Tekijä: Abbie Schofield

Arvostelu: Francis Hotel, Bath

Historia

Francis-hotellin ulkopuoliVain puolitoista tuntia junamatkan päässä Paddingtonista, Bath on Britannian ainoa maailmanperintökaupunki. Roomalaiset käyttivät sen kuumia lähteitä kylpylänä, jolloin luotiin kuuluisa roomalainen kylpylä, jota vierailijat voivat kiertää tänään. Bathista tuli jälleen muoti Georgian aikana, jolloin varakkaat perheet vierailivat ”vettämässä” ja osallistuivat korkean seuran balleihin, korttipeleihin ja konsertteihin.

Hotelli

Francis-hotellihuoneFrancis Hotel tarjoaa näkymät ruohoiselle Queen Squarelle ja kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Bath Span rautatieasemalta, ja se ei voisi olla upeammalla paikalla – kaikki tärkeimmät nähtävyydet ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Hotellin upea julkisivu on tyypillisesti Yrjöjen aikaista ja valmistettu kylpykivestä, kalkkikivestä, joka peittää koko kaupungin hunajaisessa sävyssä. Sisätilojen sisustuksessa on käytetty Regency-aikaa, mutta tyylikkäällä otteella, jossa yhdistyvät aikakauden piirteet ja modernit mukavuudet. Huoneet ovat ylellisiä (tyylikkäät peilit, pylvässängyt ja lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat), mutta silti omituisia, värikkäitä ja täynnä luonnetta, ja ne on sisustettu Bathin historian inspiroimalla taiteella roomalaistyylisistä esineistä Georgian muodin kuviin.

Asioita tehtävänä

Roomalaiset kylpylätMatka kaupunkiin ei olisi täydellinen ilman kiertoajelua roomalaisessa kylpylässä. Vaikka et voi pulahtaa, on olemassa ilmaisia ​​äänioppaita, joita kannattaa kuunnella tutkiessasi. Lähistöllä on Bath Abbey, upea entinen benediktiiniläisluostari, joka sijaitsee vilkkaalla aukiolla katutaiteilijoiden kanssa. Sitten kävele kuninkaalliseen puolikuun ja sirkukseen, jotka ovat kaksi upeaa esimerkkiä Georgian arkkitehtuurista 1700-luvun lopulta.

Jos sää on hyvä ja haluat lähteä kauemmaksi, Bath Skyline on National Trust -reitti, joka vie sinut ylämäkeen ja kierrellä ympäri kaupunkia. Se on kolmen tai neljän tunnin kävelymatka metsän, peltojen ja maaseutukujien halki, ja se sopii täydellisesti Bathin kauneuden katseluun ylhäältä ja ruokahalun lisäämiseen.

Mitä syödä

Francis Hotel Lounge
Francis Hotel Bar & Lounge

Bathissa on paljon tarjottavaa ravintoloiden suhteen viihtyisistä kahviloista fine dining -ruokailuun. Sotto Sotto on edullinen ja aito italialainen kivikellarissa vain hetken päässä roomalaisesta kylpylästä. Jos haluat jotain tasokkaampaa, suuntaa The Circukseen, jossa sesongin raaka-aineista valmistetaan innovatiivisia mutta lohduttavia eurooppalaisia ​​ruokia erinomaisen viinilistan ohella.

Bath tunnetaan myös teehuoneistaan, ja Sally Lunn on yksi Bathin vanhimmista, perustettu vuonna 1680. Kun olet maistanut heidän kuuluisaa Sally Lunn -puttua, vieraile keittiömuseossa nähdäksesi, miten ensimmäinen Bath-bunni luotiin. Herkut eivät lopu tähän – kun etsit oikeaa länsimaalaista fudgea, suuntaa The Fudge Kitcheniin, jossa tarjoillaan kaikkia kuviteltavissa olevia makuja, suolakaramellista sitruunajuustokakkuun, ja jopa valmistaa tahmeasta makeasta aivan edessäsi.

Bath ei ole kaupunki, joka tunnetaan yöelämästään, mutta siellä on paljon vilkkaita baareja, mutta sinun kannattaa välttää opiskelijapaikkoja. Nauti illallisen jälkeisiä juomia Circo Cellarissa, jossa intohimoinen tiimi valmistaa luovia cocktaileja tunnelmallisessa maanalaisessa kellarissa.

Francis Hotel, Bath -hotellin huonehinnat alkavat 166 punnasta per huone, kun kaksi henkilöä jakaa parivuoteen ja bed & breakfast -periaatteella.

francishotel.com


Katso lisää inspiraatiota Iso-Britannian pakomatkalle