Matkaopas: Ylellinen loma Malesiassa

Malakan historiallisilta joenrannoilta Kuala Lumpurin kirkkaisiin valoihin Malesia on juhlaa kaikille aisteille. Absolutely London tutkii Malesian luksusloman parhaita puolia

Tekijä: Helen Brown

Termiä ”sulatusuuni” ei ole koskaan sovellettu tarkemmin kohteeseen kuin Malesia. Se on aasialaisten kulttuurien potpourri, jossa on sekamelskaa malaijilaisia, muslimeja, kiinalaisia, hinduja ja muita etnisiä enemmistöjä ja vähemmistöjä, aboriginaaliryhmiä ja alkuperäiskansoja. Jokaisella on omat kielensä ja kulttuurinsa, joita voidaan arvostaa herkullisten ruokien avulla. Malakan portugalilaisista vaikutteista niemimaan itärannikon valtameren tuoreeseen hiekkaan ruoanlaittoon, paras tapa liikkua on ehdottomasti ruokahalu ensin.

Missä yöpyä Malesiassa

Tanjong Jara Resort, Kuala Lumpur

Parhaat hotellit MalesiassaSaavumme Malaysia Airlinesin kautta Kuala Lumpuriin, jossa kuljetus vie meidät ensimmäiseen satamaamme, Tanjong Jara Resortiin. Se sijaitsee Malesian niemimaan koskemattomalla itärannikolla, ja sitä ympäröi syvästi juurtunut malaijilainen kulttuuri. Ja lomakeskus tekee kaikkensa esitelläkseen tämän nimetyn henkilökunnan jäsenen, kiehtovan kapteeni Mokhin kanssa, jonka tehtävänä on tarjota vieraille kokemus, jossa on runsaasti ikivanhoja malaijilaisia ​​perinteitä. Hän on kaiken takana aina vanhoista käytännöistä, joita voi nauttia kylpyläkylässä, Taste of Terengganu -tapahtumaan, joka on keskeisessä asemassa puutarhoissa. Tämä viikoittainen tapahtuma kutsuu paikalliset esittelemään käsitöitä ja kulinaarisia erikoisuuksia hotellin vieraille. Juuri vedetystä tarik-teestä kuumiin apam balik -pannukakkuihin, batiikkimaalauspajaan ja perinteisiin peleihin se tarjoaa upean maiseman Terengganun kyläelämästä.

Kirsteenä Malesian kakun päällä on mahdollisuus kohdata villieläimiä sen luonnollisessa elinympäristössä. Yleisimmät havainnot ovat hyönteisiä tai värikkäitä lintulajeja, mutta voit olla onnekas ja havaita käärmeen tai hopeoituneen lehtiapinan. Tanjong Jaran vieraat voivat tutustua siihen läheltä ja henkilökohtaisesti kävelemällä lomakeskusta ympäröivän viidakon läpi. Tämä lempeä kävelyretki sisältää kierroksen malaijilaisen yrttipuutarhan ja Jara-kukkulan portaita ylös ihailemaan panoraamanäkymää rannikolle, mukana kapteeni Mokh, joka on perillä hämmästyttävästä monimuotoisuudesta.

parhaat hotellit MalesiassaKapteeni Mokh on myös asentanut monia kulinaarisia juonitteluelementtejä, kuten ikivanhan itärannikon hiekkakeittiön perinteen, joka tunnetaan myös nimellä Bakar Ikan Bawah Pasir. Tämä rannalla sijaitseva ruokailukokemus esittelee Terengganun kalastajien ainutlaatuista kulinaarista tyyliä, joka valmistaa tuoreita mereneläviä banaaninlehtiin käärittyinä hautaamalla ne hiekkaan ja kookospähkinän kuoriin hiilen tulella.

Muualla lomakeskuksessa on myös oikeita uuneja, joita valvoo tarttuvan pirteä kokki Ann, joka tarjoilee erilaisia ​​aasialaisia ​​ja länsimaisia ​​ruokia aamiaiseksi ja lounaaksi Nelayan-ravintolassa, kun taas mereneläviä on tarjolla runsaasti illallisella. Hän myös komentaa joukkoa menumestareita, paikallisen keittiön asiantuntijoita, jotka järjestävät upeat juhlat käyttämällä tuoreimpia raaka-aineita tuon aamun torilta. Vieraat istuvat ruokalistattoman pöydän ääressä, ja heille tarjotaan mitä tahansa kokkia, josta he pitävät eniten saatavilla olevista tuotteista ja keittiön tyypillisistä malaijilaisista ruoista. Nautimme kokonaisesta punaisesta snapperista, lohduttavasta kulhosta kookosmaidossa keitettyjä katkarapuja ja kirpeää naudanlihasta.

Ritz Carlton, Kuala Lumpur

parhaat hotellit Malesiassa Varsinaisesta viidakosta tiheään kaupunkiviidakkoon, joka on Malesian pääkaupunki, matkamme vie meidät takaisin Kuala Lumpuriin, jossa kirjaudumme sisään The Ritz Carltoniin. Ikoninen hotellibrändi on saavuttanut kadehdittavan sijainnin tällä hotellilla, vain muutaman askeleen päässä kaupungin Kultaisen kolmion pilvenpiirtäjistä ja 20 minuutin kävelymatkan päässä Petronas Towersista. Se on ihanteellinen tukikohta pääkaupunkiin tutustumiseen, joka on näennäinen ristiriita vanhan ja uuden välillä. Hohtavat 2000-luvun tornit kohoavat siirtomaa-aikaisten kauppatalojen ja viheralueiden kera, ja asiakkaat kuljettavat perinteisiltä torilta ilmastoituihin superostoskeskuksiin. Täällä, siellä ja kaikkialla on malesian yhteiskunnan ja kulttuurin peruskappaleita, jotka ovat edelleen tämän edistyneen metropolin perusta.

Vierailu Lot 10 Hutongissa on pakollinen vakaville herkkusuille. Tämä jättiläinen maanalainen ruokahalli kunnioittaa paikallisia herkkuja, ja jokainen 33 ruokapaikasta erottuu erilaisista paikallisista ruoista. Odota joitain maan, ei vähiten pääkaupungin, parhaista dim sum-, paahtopaisti- ja naudannuudeleista.

parhaat hotellit Malesiassa Palattuaan The Ritz Carltoniin kulinaarinen tarjonta kattaa vertaansa vailla olevan buffetaamiaisen ja pohjimmiltaan iltapäiväteen, hienon ruokailun The Libraryssa ja eloisaan sunnuntaipaistiin. Illallinen kirjastossa on erityisen ihana tapaus: huolella esitelty lautanen lautasen jälkeen muodostaa maistelumenun ja esittelee upeasti hienostunutta malesialaista ruokaa, jota emme olisi vielä kokeneet matkalla. Keittiötiimi käyttää klassisia malesialaisia ​​aineksia ja valmistaa niitä ranskalaisella tyylillä luodakseen ruokia, kuten kevyesti kypsennettyä bonito-kalaa soijahyytelön ja vastaraastetun wasabin kera sekä mille feuillea jamssilla.

Majestic, Malacca

Majestic hotelliVierailu Unescon maailmanperintökohteeseen, Malakkaan, tuo esiin entistä enemmän eurooppalaista vaikutusvaltaa. Tämä vuonna 1400 perustettu satama Malaijan niemimaan länsirannikolla loi itsenäiset suhteet Kiinaan ja hallitsi salmia Kiinan ja Intian välisen merikaupan hallitsemiseksi. Ajan myötä satama omaksui islamin ja oli katalysaattori uskonnon nopeassa leviämisessä kaikkialla Malesiassa. Tämä kukoistava satama edusti itsehallinnon kulta-aikaa, ja se loi matriisin nykyajan malaijilaiselle kulttuurille – sekoitukselle alkuperäiskansojen malaijilaisia ​​ja tuotuja intialaisia ​​ja islamilaisia ​​elementtejä.

Sitten, Euroopan siirtomaavaltojen tunkeutuessa sisään, Malacca joutui portugalilaisten, hollantilaisten ja brittiläisten hallintoon, jonka vaikutteet ovat edelleen läsnä. Jokaisella käännöksellä tässä pienessä kaupungissa on kiinnostava kohde: seinämaalaukset, värilliset holvikäytävät, eksentrinen laatoitus, mosaiikkilattia tai omituiset ikkunaluukut. Jokaisella kadulla on satunnainen valikoima kauppoja, jotka myyvät kaikkea kudotusta huonekalusta ja keramiikasta tuoreisiin kookospähkinöihin ja kiinalaisiin lyhtyihin. Rakennukset – kahdella ei ole samaa rakennetta – istuvat vierekkäin kuin rivit ahtaat hampaat; suuri kiinalainen temppeli hollantilaisen puukukkakaupan vieressä portugalilaisen leipomon vieressä malesialaisen kukkakaupan vieressä.

Lyhyen kävelymatkan päässä tästä Liberacen unelmamaisemasta on Majestic Malacca -hotelli. Se sijaitsee samannimisen joen varrella, joka aikoinaan kuhisi kiinalaisia ​​jätteitä ja mausteita täynnä olevia aluksia. Tämä kunnostettu 1920-luvun kartano on loiston jäänne, ja se on esimerkki perinteisestä arkkitehtuurista, jossa on posliinilaattalattiat ja tiikkipuukalusteet.

Majestic TeaKaikki ateriat nautitaan hotellin The Mansion -ravintolassa, josta on näkymät joelle. Aamiaiseksi ja lounaaksi tarjolla on erilaisia ​​malakan kulttuuriperintöön perustuvia ruokia, jotka tunnetaan nimellä Kristang – tuliset sambalit, lohduttavat muhennokset ja tuoksuvat kookoscurryt – kun taas illallinen on täydellinen tilaisuus kokeilla hotellin gin-parimenua. Täytetyt kalmarit yhdistetään asiantuntevasti silkkisen apilaklubicocktailin kanssa, maustettua lammasta yhdistetään herkullinen suklaanegroni, ja sitruuna-polentakakku maistuu jumalallisesti sitrusvärisen gin-espresso-martinin kanssa.

Jos haluat nähdä kokkien tekevän taikuuttaan henkilökohtaisesti, varaa itsesi yksityiselle ruoanlaittokurssille. Ulkona on keittiöpiste, jossa opetetaan vatkaamaan mausteinen katkarapucurry ja tuoksuva munakoisopuoli, joista nautimme myöhemmin lounaalla ravintolassa.

Viimeinen kulinaarinen pysähdyspaikkamme on Majestic Malaccan kuuluisa iltapäivätee. Hotellin upeassa siirtomaatyylisessä loungessa tarjoillaan Peranakan-herkkuja, joille on ominaista monimutkaiset, työvoimavaltaiset menetelmänsä, ja brittiläiset teeajan klassikot, jotka saavat erittäin hyvin tyytyväisen ruokakooman kotiin lennolle.

YTL Hotelsin Tanjong Jara Resortin, The Ritz-Carltonin, Kuala Lumpurin ja The Majestic Malaccan yöpymishinnat alkavat 270 punnasta. Käy osoitteessa ytlhotels.com

Malaysia Airlines lentää kahdesti päivässä suoraan Lontoon ja Kuala Lumpurin välillä uudella Airbus A350 -koneella ja siitä eteenpäin muualle Malesiaan. Varaa minkä tahansa Malaysia Airlinesin osallistuvan matkatoimiston kautta tai käy osoitteessa malaysiaairlines.com

Kuten tämä? Katso Absolutely London’s opas Berliiniin