Matkailu arkkitehtuurin ystäville: Kulttuuriopas

KÖÖPENHAMINA

Rohkea kaupunkisuunnittelu, joka keskittyy kestävyyteen, tilaan ja valoon yhdistettynä tanskalaisen huomion yksityiskohtiin, on tehnyt Kööpenhaminasta nykyarkkitehtuurin maailman johtavan kaupungin. Monet sen upeimmista rakennuksista löytyvät rannalta: esimerkiksi Kööpenhaminan oopperatalo, jota pidetään yhtenä maailman moderneimmista oopperarakennuksista, Royal Library, joka tunnetaan mustana timanttina vinon kuutiomuodostaan ​​ja syvämusta julkisivu ja Kööpenhaminan kansainvälinen koulu, joka yhdistää yhden kaupungin suurimmista aurinkopaneeleista rakennukseen.

Tanskan merimuseo on valtavan laivan muotoinen ja rakennettu maan alle kuin vanha kuivatelakka, ja maailmankuulu asunto- ja ostoskeskus 8 House palkittiin asunto-kategorian voittajalla World Architecture Festival 2011 -festivaaleilla arkkitehtuurien käytöstä. mahdollisuus edistää yksilön ja yhteisön hyvinvointia asumisen suunnittelussa.

Matkailu arkkitehtuuriin
Nimb hotelli

Missä yöpyä

Nimb Hotel on täydellinen paikka vetäytyä post-galleriaan. Scandi-chic-meets-Arabian-Nights -hotelli sijaitsee kuuluisan viehättävän Tivoli-huvipuiston sydämessä. Maurilaistyylinen palatsi, jossa on vaikuttava venetsialainen marmorijulkisivu, sisätilat esittelevät kansainvälisesti ikonista Nimb-tyyliä, joka on ominaista ”ajan ja tilan ylellisyydelle”. Nimb Hotel on muotoilun ystävien paratiisi, jossa on italialainen marmorinen stukkolattia, kristallikruunuja, tanskalaisia ​​antiikkiesineitä ja seinille ripustettuja pyöriviä renkaita.

Nimb-hotellin kahden hengen huoneet alkavat 2 500 DKK:sta (noin 298 puntaa) per yö; nimb.dk/en

DUBROVNIK

Unescon maailmanperintökohde Dubrovnikin vanhassakaupungissa on arkkitehtoninen tyyli, toisin kuin mikään sen naapurikaupunki Dalmatian rannikolla. Pile City Gate merkitsee sisäänkäyntiä Dubrovnikin vanhaankaupunkiin, ja se on yhdistetty puiseen laskusiltaan, joka puolusti nyt kuivunutta vallihautaa ja jota käytettiin King’s Landingin sisäänkäynninä vuonna Valtaistuinpeli. Paaluporttia ja läntistä merisuuntaa puolustaa upea Bokarin linnoitus, joka on suunniteltu ja melkein valmistunut 1460-luvulla. Lähes täydellisen lieriömäisen muodon sanotaan olevan Euroopan vanhin kehystetty linnoitus, ja se tarjoaa vertaansa vailla olevat näkymät Adrianmerelle tähtikirkasyönä. Muita ihailtavia maamerkkejä ovat Onofrio-suihkulähde, jota reunustavat ylenpalttisesti kuusitoista vesihanaa, ja barokkityylinen Dubrovnikin suojeluspyhimyksen St. Blaisen kirkko. Molemmilla on omat historialliset ja nykyaikaiset tarkoituksensa. Mostarin kaupunki sijaitsee Neretva-joen varrella Bosniassa, vain tunnin ajomatkan päässä Dubrovnikista, ja se on kuuluisa vanhasta sillastaan ​​ja turkkilaistyylisestä arkkitehtuuristaan.

Matkailu arkkitehtuuriin
Villa Orsula

Missä yöpyä

Dubrovnikin hieno boutique-tyylinen Villa Orsula sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Dubrovnikin vanhankaupungin valkokiveisestä maailmanperintökohteesta. Arkkitehtonisesti koristeltu 1930-luvun Välimeren inspiroima huvila koostuu 11 huoneesta ja kahdesta tyylikkäästi sisustetusta sviitistä, jotka tarjoavat hienovaraista ylellisyyttä ja henkilökohtaista palvelua. Tässä kutsuvaimmassa ympäristössä on lumoavimmat ruokailupaikat. Villa Orsulan Victoria-ravintola on enemmän kuin viehättävä. Hotelli sijaitsee merenrantapuutarhojen keskellä ja viiniköynnösten varjossa, ja asiakkaat ihastuvat henkeäsalpaaviin näkymiin kimaltelevalle siniselle Adrianmerelle, metsäiselle Lokrumin saarelle ja paikalliseen vanhaankaupunkiin.

Villa Orsulan huoneet alkavat 630 € per huone per yö; adriaticluxuryhotels.com

LISSABON

Lissabonin arkkitehtuuri heijastaa sen mainetta ”Euroopan aurinkoisena pääkaupunkina”. Seitsemälle kukkulalle, jonka keskellä virtaa Tejo-joki, aurinko heijastaa kaupungin valkoisten laattojen katuja, jolloin valon, varjon ja varjon teemat voivat toimia arkkitehtien taiteellisina lähtökohtina.

Kaupungin monet aukiot tai ”praças” tarjoavat runsaasti erilaisia ​​kahviloita, joissa voit pysähtyä kahville ja vaniljakastikkeelle. Suosikki on Praça Do Comércio; kirkkaan keltaisten rakennusten reunustama se on kaupungin suurin aukioista ja seisoo kuninkaallisen palatsin tilalla, joka tuhoutui kaupungin 1755 maanjäristyksessä.

Castelo de São Jorge on 1000-luvulla rakennettu maurien linna, joka sijaitsee kukkulan laella sijaitsevassa linnoituksessa ja tarjoaa näkymät Lissaboniin. Se rakennettiin alun perin sotilasjoukkojen majoittamiseen ja 11 tornia on vielä jäljellä. Nyt se on arkeologinen alue, jossa on pysyvä näyttely Lissabonin historiasta ja kaupungin rakastetuin näköalapaikka.

Villa Orsula
AlmaLusa Baixa/Chiado

Missä yöpyä

Boutique-piilopaikka AlmaLusa Baixa/Chiado on 28 huoneen kaupunkitalohotelli, joka sijaitsee yhden Lissabonin symboliisimpien aukioiden, Praca de Muncipion, viehättävässä nurkassa. 1700-luvulta peräisin oleva rakennus, joka oli aikoinaan Lissabonin armeijan arsenaalin paikka, on täynnä alkuperäisiä piirteitä. Puuportaikkoa reunustavat sammaleenvihreät laatat, kun taas vastaanottotilaa reunustavat kuluneet paasilaatat ja holvityyliset betoniseinät. Huoneet ovat yhtä rauhallisia kuin aukio, jolle ne näyttävät – asiakkaat voivat katsella kaupungintalon kermanväristä julkisivua ja ihailla ikonisia (ja hiljaisia) ohikulkevia raitiovaunuja. Itse aukiota hallitsee palatsimainen kaupungintalo, jossa on tyylikäs uusklassinen julkisivu.

Almalusa Baixa/Chiadon huoneet alkavat 195 dollarista yöltä; almalusahotels.com

AMSTERDAM

Tuulimyllyistä ja laskusilloista Amsterdam Schooliin ja huippumoderniin muotoiluun, jokaisella Amsterdamin vaikuttavalla rakennuksella on yhtä houkutteleva tarina takanaan. Westerkerkin katedraali, joka juontaa juurensa 1600-luvulle, ja Rijksmuseum, joka kunnioittaa hollantilaista kultaista arkkitehtuuria, ovat suosittuja turistikohteita. Vähemmän tunnettua Pathé Tuschinskia pidetään usein maailman kauneimpana elokuvateatterina hämmästyttävän sisäisen ja ulkoisen suunnittelunsa ansiosta. Nykyarkkitehtuurin kiinnostuksen kohteeksi IIjburgin kelluvat asuintalot ovat huipun arvoisia, ja Eye Film Instituten viisto, mutta rosoinen siluetti luo illuusion liikkeestä.

Rotterdam on vain 35 minuutin junamatkan päässä Amsterdamista. Tämä moderni hippikaupunki on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan pommi-iskujen aikana kokonaan puretun kaupungin tuhkan päälle. Kohokohtia ovat ylivoimainen Markthal, kuutiotalo, taideseinä ja Delfshavenin alue.

AlmaLusa Baixa/Chiado
Dylan

Missä yöpyä

Dylan on 40 huoneen boutique-hotelli, joka sijaitsee poikkeuksellisella 1600-luvun maamerkillä Keizersgrachtilla, yhdellä Amsterdamin kuuluisimmista kanavista. Sen keskeinen sijainti tässä vilkkaassa kaupungissa tarjoaa ihanteellisen tukikohdan kaupunkiin tutustumiselle, kun taas hotellin henkilökohtainen palvelu, täydellisesti sisustetut huoneet, viehättävä sisäpihan puutarha ja Michelin-tähdellä palkittu Vinkeles-ravintola tarjoavat rauhallisen ja mukavan keskuksen ihanteelliselle postille. -selvittää tuulen alaspäin.

Huoneet ovat alkaen 261 puntaa per huone per yö, kun kaksi henkilöä jakaa kahden hengen huoneen; dylanamsterdam.com