Lyömätön hiihto Italian Dolomiiteilla

Jos huippuluokan hiihto, poikkeuksellinen ruoka ja hienostunut mutta vieraanvarainen tunnelma ovat sinun juttusi, en voi suositella parempaa paikkaa kuin Italian Dolomiitit. Tämä 450 hissistä ja 750 luonnonkauniista rinteestä koostuva on maailman suurin hiihtoalue ja luultavasti yksi vaikuttavimmista vuorijonoista. Nopea pääsy rinteille on taattu nykyaikaisen hissiinfrastruktuurin avulla ja yhdellä hissilisillä pääset 12 hiihtokeskukseen, joista jokainen on yhtä kaunis kuin seuraava ja sopii kaikille hiihtotasoille.

italialaiset dolomiitit

Dolomiitit ovat rauhallisempia kuin kilpailevat lumihuippuiset alueet Ranskassa, Itävallassa ja Sveitsissä, ja ne tarjoavat hiljaisemman ja vähemmän ruuhkaisen alppikokemuksen. Palattuani Ranskan Alppien sesonkiin ja sesonkien jälkeen ja toisinaan sveitsiläisiin olen perehtynyt läntisen alueen loistaviin lomakohteisiin – Ranskan Courcheveliin, Sveitsin Verbieriin – ja heidän Moëtia heiluttavaan, Pradaa pukeutuneeseen asiakaskuntaan. Ja vaikka huomaat, että monet näistä mahtipontisista lumipuput istuutuvat juoksun viereen, heidän huippuluokan suksensa on tuettu jonnekin auringonpaisteessa ravintolaterassilla, Alppien halki kulkevat rinteet ovat tunnettuja ruuhkat ja pitkät jonot, erityisesti koulujen loma-aikoina. Hiljaisemmat Dolomiittikylät, kuten San Cassiano, houkuttelevat italialaisia ​​perheitä kaudesta toiseen hiihtämään sen jauhemaisia ​​rinteitä ja nauttimaan sen poikkeuksellisesta ruokakulttuurista.

Tietenkin teknisesti katsottuna Dolomiitit ovat edelleen pitkälti osa Alpeista, kukoistaen ketjun kaakkoiselta juurelta. Mutta kuin sukupuun vieraantunut oksa, alue tuntuu hyvin erilliseltä. Maantieteellisesti ne sijaitsevat Pohjois-Italiassa, mutta ovat luonteeltaan itävaltalaisia ​​sen jälkeen, kun Mussolini liitti alueen jälkimmäisestä vuonna 1918. Hänen italialaistamistarkoituksensa ei koskaan jumissa, ja vielä nykyäänkin useimmat paikalliset puhuvat vuoristomurteella, ladinilla, ennemmin kuin italiaa.

italialaiset dolomiitit

Täysin uusi tulokas alueelle, olen kiitollinen lumilautanopettajastani, joka näytti minulle, mitä tällä suurella lumiselle leikkipaikalla on tarjottavanaan, ja poika tekee sen. Koska Dolomiitit ovat suojassa hillittömiltä pohjoisilta myrskyiltä, ​​meitä on siunattu kirkkaalla, sinisellä taivaalla ja pehmeillä, hyvin peitetyillä rinteillä koko matkan ajan. Minulle on kerrottu, että 100 aurinkoista päivää talvella on normi. Näkymät ovat hämmästyttävän kauniita, linjat dramaattisia ja teräviä. Uskon, että paikka ei menetä mitään viehättävyydestään kesällä.

Rinteiden toisella puolella on pippuria perinteisiä vuoristoravintoloita, joissa tarjoillaan Ladinin, Tirolin ja Välimeren alueen ruokia sekä poikkeuksellisia viinejä. Kuten useimmat, käytämme tilaisuutta levätä väsyneitä raajoja ja hoitaa hermostuneita suksien jalkoja Glühweinillä (tai kolmella), lautasella runsasta ragùa ja tarvittavalla espressolla juoksujen välissä. Onneksi alueelle mahtuu myös ei-hiihtäjiä, sillä yksi ryhmästämme haluaa luopua raajojen murtumisvaarasta. Hän voi helposti hypätä hissiin ja antaa sen nostaa hänet vuoren huipulle, jossa hän voi paistatella kaiken alppimaisessa kauneudessa ja siemailla kuumaa kaakaota samalla kun me muut ryntäämme rinteisiin. Erinomaisista ohjaajistamme uskomattomaan vuoristoruokaan ja upeaan säähän on turvallista sanoa, että olen täysin myyty Dolomiiteilla hiihtokohteena.

italialaiset dolomiitit

Vaikka tällä on myös vähän tekemistä viikon kotoa, joka on runsas Rosa Alpina. Tämä lähes 170 vuotta vanha perheomisteinen hotelli edustaa hiljaista glamouria. Se sijaitsee San Cassianossa, yhdessä kuudesta kylästä, jotka muodostavat Etelä-Tirolin Alta Badan kunnan, ja se on kätevästi sijoitettu Venetsian ja Innsbruckin lentokentille suuntaaville lennoille.

Sisään tullessa paikka on täysin viehättävä. Aulassa rätisee vieraanvarainen takka, joka johtaa viinibaariin ja grilliin, joka on kodikas ja viihtyisä ravintola, joka on kuuluisa puu-uunipizzoistaan. Aikaisen alun ja viivästyneen lennon jälkeen Lontoosta söimme mainitun pizzan, prosciutto-kukkulat ja Pinot noir Riservan (viinilista on muuten laaja) muiden vieraiden ja paikallisten keskuudessa. Lämmin ja viihtyisä viinibaari ja grilli ilmentävät ihastuttavaa pikkukaupungin viehätystä, joka huokuu Rosa Alpinan jokaisesta tiilestä ja kuidusta, kiitos epäilemättä yläkerrassa asuvan Pizzinini-perheen. Hotelli on ollut perheen hallussa kolmen sukupolven ajan, ja vaikka he ovat lisänneet ylellisiä yksityiskohtia ja kaikki modernit mukavuudet, joita voit odottaa 5*-majoitukselta, sen perintö ja alkuperäiset piirteet ovat ylpeitä.

italialaiset dolomiitit

Kolmella Michelin-tähdellä palkittu St. Hubertus -ravintola on epäilemättä paitsi hotellin myös alueen kulinaarinen kohokohta. Ruorissa on juhlittu paikallinen kokki Norbert Niederkofler, joka on ollut sen avaamisesta 1996 lähtien. Vain yhdeksän pöytää ja kokin pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Odota ruokaa innovatiivisimmillaan ja hemmottelevimmillaan Niederkoflerin päätöksellä palvella vain Dolomiiteilta hankittua ruokaa. Se on todella esimerkillistä ruokailua.

italialaiset dolomiitit

Huoneet ovat tyylikkäitä ja tilavia rentoutumispaikkoja, joissa on suuret oleskelutilat, puupanelointi ja avotakat. Ylellisissä huoneistoissa on oma turkkilainen sauna ja sauna, mutta helpottaakseen päivän kipuja vieraat voivat suunnata kylpylään. Rakennuksen kellarissa sijaitseva ja sisäuima-altaalla, suomalaisella saunalla, höyrysaunalla ja ylellisillä hoitotiloilla varustettuna ei todellakaan ole parempaa levätä ja virkistäytyä. Potkaise sukset iltapäivällä, nauti vuoristomaisemista uima-altaalta ja varaa itsesi johonkin hotellin omasta Alpine Herbs Muscle Relief -hieronnasta; se on niin sen arvoista.

Tästä hetkestä huhtikuuhun asti vakituiset asiakkaat saavat talvikorjauksia tällä hämmästyttävällä alueella, jossa on erinomaiset hiihtomahdollisuudet, ilmiömäinen ruokailu ja ylenpalttinen italialainen vieraanvaraisuus. Rosa Alpina tarjoaa kaiken tämän ja paljon muuta saadaksesi vielä paremman maun la dolce vitasta. Ei ole parempaa paikkaa seuraavalle lumen täyteiselle lomallesi. Palaan koko sydämestäni ja voin taata, että sinäkin tulet.

alppiruusu

Abercrombie & Kent tarjoaa 7 yön majoitusta Rosa Alpinassa kahden hengen deluxe-huoneessa alkaen 3 322 puntaa per henkilö. Hinta perustuu kahteen jakoon ja sisältää edestakaiset lennot Lontoon Gatwickista Innsbruckiin ja kuljetukset. rosalpina.it.