Lopullinen Berliinin matkaopas

Kulttuurista kerhotoimintaan ja kaikkeen siltä väliltä, ​​ota kaikki irti eurooppalaisesta kaupunkilomastasi Berliinin matkaoppaamme avulla


Tekijä: Zoë Delmer – paras

Berliinin parasta

Kulttuurihedonisteista klubien harrastajiin Berliini on kaupunki, jossa on monia kasvoja ja joka tarjoaa jokaiselle matkailijalle jotakin viihdyttävää ja virkistävää. Berliini inspiroi monia tarinoita ja valjastaa mahdollisuuden ja mielikuvituksen; Christopher Isherwoodilta Hyvästi Berliinillejoka kuvaa rappeutuvaa kauneutta natsihallinnon valloituksen aikana Chloe Aridjisille Pilvien kirja, Berliini ja sen kiistaton kerronnallinen tunnelma on vanginnut monien kirjailijoiden luovuuden ja kuljettanut lukijoita tarinarikkaille kaduilleen vuosikymmeniä. Lue Berliinin matkaoppaamme.

Pysyä

Soho House Berliinissä

Soho House Berlin on täydellinen koti kotoa, ja se on toivottanut jäseniä ja vieraita tervetulleeksi vuodesta 2010 lähtien. Mitten ja Alexanderplatzin keskeisten alueiden välissä sijaitseva vieraat ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kulttuurikohteista ja ylellisistä ostosmahdollisuuksista. Soho Housessa yöpyvät voivat kuitenkin olla haluttomia lähtemään, koska siellä on tyylikäs sisustus, upeat tilat (mukaan lukien kuntosali, uima-allas ja kylpylä) ja esillä olevat taideteokset – erityisesti yksi Damien Hurstin tavaramerkkihaista.

sohohouseberlin.com

25hours Hotel Bikini Berlin

25Hours-hotelliketjusta on nopeasti tulossa eurooppalaisten matkailijoiden suosikki. Ketjun asemaa ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä jokaisella 25Hour-hotellilla on oma ainutlaatuinen tyylinsä ja teemansa, joka tarjoaa asiakkailleen boutique-tunnelman todistetun brändin luotettavuudella. Hotelli sijaitsee ihanteellisella paikalla länsikaupunkiin tutustumista varten. Huoneista on upeat näkymät Berliinin kuuluisalle eläintarhalle tai Keisari Vilhelm -kirkolle. Hotellissa on myös Mini-auto, jota asiakkaat voivat lainata hotellilta tutkiakseen kauempanakin.

25hours-hotels.com

Hotelli Adlon Kempinski Berliini

Jos etsit hotellia, joka on täynnä ylellisyyttä ja glamouria, tämä on paikka sinulle. Ylellisen aulan ja klassisen elegantin suunnittelun ansiosta tämä on paratiisi niille, jotka vaativat Berliinin parasta. Kaksinkertaisen Michelin-ravintolan sekä laajan kylpylän ja kuntosalin ansiosta ei ole ihme, että se on Britannian kuninkaallisen perheen suosikki. Tämä lähellä kaupungin kulttuurikeskusta sijaitseva hotelli on tarkoitettu vaativille, hienostuneille vieraille, jotka haluavat tutustua Berliinin rikkaaseen kulttuuriin dekadenttiseen tyyliin.

kempinski.com

Tutkia

Hackesche Höfe ja Haus Schwarzenberg

Hackesche Höfen ja Haus Schwarzenbergin tyylikäs arkkitehtuuri on pieni katkelma siitä, mitä Berliini oli 1900-luvun alussa. Hackesche Höfe on ylellinen putiikkikauppojen ja kabareeiden rykelmä, jonka jyrkät ja mutkittelevat sisäpihat tarjoavat kauniita suihkulähteitä, kun taas Haus Schwartzberg on fantastinen grungy alue, joka on täynnä mielikuvituksellista alati muuttuvaa katutaidetta ja seinämaalauksia. Molemmat alueet antavat vierailijoille mahdollisuuden hukata itsensä Berliinin parhaan arkkitehtuurin sotaan.

Karl-Marx-Allee

Berliinissä on kahtia jakautunut kaupunki, ja sen keskustassa on rinnakkainen viiva, joka osoittaa erottuvien ideologioiden käyttämät erilaiset arkkitehtoniset tyylit. Kun Itä-Berliiniä poltettiin lännestä toisen maailmansodan jälkimainingeissa, kommunistisia arkkitehtonisia tyylejä alkoi nousta kaupungin Neuvostoliiton puolelle. Karl-Marx-Allee on mahdollisesti vaikuttavin alue neuvostovaltion arkkitehtuurin Berliinissä nykyään. Laajaa bulevardia käytettiin paraateihin ja kommunistisiin juhliin Saksan demokraattisen tasavallan aikana, mutta siellä tapahtui myös verenvuodatusta ja työläisten kapinoita. Monet valitsevat kävellä 2,9 kilometrin pituisen osuuden Alexander Platzista Frankfurter Tor -kadulle ihaillakseen koko bulevardin leveyttä ja pohtiakseen ahdistavaa aikakautta.

Reichstag

Toisena arkkitehtonisena keskipisteenä, jolla on silmiinpistävä historia, Reichstag tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nähdä historian keksivän itsensä uudelleen. Vuonna 1933 sattunut katastrofaalinen tulipalo sai kansan shokissa ja natsit saivat vallan. Vuoden 1945 Berliinin taistelussa rakennuksesta tuli myös puna-armeijan keskeinen kohde poliittisten konnotaatioidensa vuoksi – vierailijat voivat edelleen nähdä Neuvostoliiton graffiteja, jotka on kaiverrettu Reichstagin savun tahraisiin seiniin. Ilmainen opastettu kierros rakennuksessa vie sinut rakennuksen keskellä olevan valtavan lasikupolin huipulle, joka on suunniteltu osana vuoden 1999 peruskorjausprojektia ja tarjoaa vierailijoille upeat näkymät kaupunkikuvaan.

bundestag.de

Museosaari

Museosaari tai Museumsinsel, kuten Berliinissä sanotaan, on pohjimmiltaan se, mitä tölissä lukee. Kokoelma museoita, joissa on Berliinin arvostetuimpia esineitä ja kiinnostavia esineitä yhdellä saarella. 18 eurolla vierailijat pääsevät kuuteen museoon ja ihailemaan sellaisia ​​nähtävyyksiä kuin Nefertitin rintakuva ja ihailemaan Monetin, Cézannen ja Degasin taideteoksia.

visitberlin.de

Berliinin muurin muistomerkki

Pieni osa muuria, joka erotti kaupungin itäosan lännestä, on muutettu muistomerkiksi, joka juhlii Berliinin voittamista vastoinkäymisiä. Sovituksen kappeli on omistettu 130 henkensä menettäneen ihmisen hengelle. Sen avulla vierailijat voivat muistaa uhreja ja niitä, joihin muurin rakentaminen vaikutti julmasti. Vierailu Wall Memorialissa on synkkä tapaus, mutta se kuvaa osuvasti kaupungin jakautumisen aiheuttamaa tuskaa ja kärsimystä.

berliner-mauer-gedenkstaette.de

Pimeän jälkeen

TIER

Tämä baari on Berliinin coolin ruumiillistuma. Pieni ja kodikas tila, baarin sisustus on trendikäs tavalla, joka ei ole liian kova tai nirso. Odota löytäväsi olohuoneen tyylisen baarin, jossa on runsaasti matalia sohvia ja baarin ympärillä jakkararyhmä. Juomamenu muuttuu jatkuvasti. Pyörivä valikoima herkullisia cocktaileja on valmistettu ystävällisen ja avuliaan henkilökunnan asiantuntemuksella. Erityisen erottuvia juomia ovat Old Fashioned ja Mezcal Sour. TiER tarjoaa lohtua kaupungin vilkkaasta turistireissusta, ja sillä on tiukka ei-valokuvauspolitiikka, sillä se uskoo, että hetkessä eläminen on parempi kuin linssin läpi eläminen.

taso.bar

VOLT

Alueellisia tuotteita ja artesaaniruokaa yhdistävä VOLT Cherry poimii kaikki Berliinin parhaat elementit ja laittaa ne lautaselle. Modernisoidussa 1920-luvun sähköasemassa sijaitseva sisustus huutaa loputonta tyyliä ja on täydellinen paikka herkulliselle, täyteläiselle aterialle pitkän päivän jälkeen. Saat parhaan hyödyn VOLTista valitsemalla viiden ruokalajin maistelumenun, johon on yhdistetty viinivaihtoehtoja täydelliseen makuun.

ravintola-volt.de

Anomaliat

Yöelämä on melkein Berliinin synonyymi. Berghainin ja Kit Kat Clubin kaltaiset laitokset ovat kuuluisia ovien takana tapahtuvista rajuista juhlista, mutta on huomattava, että nämä paikat eivät ole kaikille. Jos etsit maistelua Berliinin yöelämästä ja haluat hieman hienostuneemman kokemuksen, taideklubi Anomalie on oikea paikka sinulle. Ole kuitenkin valmis matkustamaan hieman kauemmaksi, sillä Anomalie on istutettu tiukasti kaupungin itäpuolelle ja hieman kauempana kuin tavalliset turistien kummitukset. Berliinin Clubbing-skenen upeimpien näkymien kotipaikka Anomalie on isännöinyt parhaita tekno-DJ:itä ympäri maailmaa sekä taiteilijoita, jotka työskentelevät äänen, valon ja installaatioiden parissa.

anomalie123.de

Jos pidit tämän lukemisesta, miksi et katso Lontoon parhaat Oktoberfest-bileet?