Arvostelu: Tivoli Ecoresort Praia do Forte

Ehdottomasti Lontoo vierailee rauhallisessa Tivoli Ecoresort Praia do Fortessa Brasiliassa…


Tekijä: Abbie Schofield

Ajattele Brasiliaa ja rönsyilevää Rio de Janeiroa, jossa yli 6,7 miljoonan asukkaan asukas painii kohoavien pilvenpiirtäjien, trooppisten rantojen, kohoavien favelojen ja mustien vuorten kanssa. Mutta Bahian osavaltion koillisosassa on rauhallinen kalastajakylä, jossa asuu yksi alueen upeimmista hotelleista – merenrantaparatiisi, jota ympäröi 12 kilometriä valkoista hiekkaa, jota ympäröivät kookoslehdot ja rehevä sademetsä…

Arvostelu: Tivoli Ecoresort Praia do Forte, Brasilia

Tivoli Ecoresort Praia do Forten ranta
Sinne pääseminen

Koska Lontoosta ei ole suoraa reittiä, matkustamme TAP Airilla, jotka tarjoavat välilaskullisia lentoja Lissaboniin, ja Tivoli Avenida Liberdadi on loistava valinta järjettömän mukavalle varikkopysähdyksellemme. Hotellin panoraamakattobaari ja -ravintola SEEN on yksi kaupungin kuumimmista paikoista, ja siellä tarjoillaan innovatiivisia japanilaisia ​​fuusioruokia sekä tappavia cocktaileja. Pyörremyrskyseikkailussa Libsonin mukulakivikatujen läpi onnistumme myös puristamaan kävelykierroksen, runsaasti pastelli de natas -ruokia ja laukauksia ginjinhasta (paikallinen kirsikkalikööri), ennen kuin nousemme kahdeksan tunnin lennolle Salvadoriin.

Nähty kattobaari Tivoli
NÄHTY

Tivoli Ecoresort Praia do Forte

Tivoli Ecoresort Praia do Forte syleilee meidät välittömästi rauhan keidas; huoneessa on kaikki rantamajan luonnollinen viehätys viiden tähden sviitin mukavilla mukavuuksilla. Sisustuksessa on käytetty mahdollisuuksien mukaan luonnonkuituja (alumiinin ja muovin lomakeskus kieltää), paikallisten käsityöläisten käsin veistämällä huonekaluista kookospähkinänkuorista tehtyihin koristeveistoksiin. Tummat puiset ikkunaluukut avautuvat parvekkeelle, jossa on riippumatto ja näkymä tuikkuvalle smaragdimerelle, palmuille hajallaan horisontissa.

Tivoli ecoresort hotellihuoneet
Superior-huone

Sanaa ”eko” käytetään nykyään paljon. Aivan kuten ”puhdas” ja ”vihreä”, ilman virallista määritelmää siitä, mikä lasketaan ekologiseksi, yritykset käyttävät termiä vetoaakseen vuoden 2020 ilmastotietoiseen asiakaskuntaan – hotelli luopuu muovipillistä tai alkaa käyttää kierrätettyä wc-paperia. ja kutsuu itseään ”ekoksi”. Mutta Tivoli Ecoresort on erilainen, ja sen pyrkimykset suojella ympäröivää luontoa ovat valtavia. Sademetsämaiseman mukaisesti lomakeskus on enimmäkseen vihreä ja ruskeasävyinen, ja rakennukset eivät voi olla palmua korkeampia. Lisäksi hotelli vie vain 20 % omistamansa 300 tuhannen neliömetrin maa-alasta, mikä antaa luonnon kukoistaa.

Tivoli Ecoresort Infinity PoolItse asiassa hotelli on niin onnistunut tavoitteessaan jättää luonto häiriöttömäksi, että eläimet vaeltavat vapaasti ympäri lomakeskusta, mukaan lukien apinat, jotka täyttävät röyhkeän maineensa hengailla ravintoloissa yrittäen varastaa ruokaa pahaa-aavistamattomilta ruokailijoilta. Henkilökunta on kehittänyt hauskan pelotteen – ruiskuttamalla vettä marmosetteihin pakottamalla ne putoamaan pois.

Yhteiskunnallinen vastuu on Tivoli Ecoresortin ytimessä: hotelli rahoittaa täysin paikallisen koulun ja työllistää monia entisiä opiskelijoita. 70 prosenttia sen työntekijöistä on kotoisin Bahian osavaltiosta.

Ruoka ja juoma

Portugalin siirtomaasodan aikana tapahtuneen maahanmuuton vuoksi Salvadorilla on vahvat afrikkalaiset juuret, joita lomakeskus juhlii ruoassaan yhdistäen bahaialaisen keittiön parhaat puolet kansainvälisiin vaikutteisiin.

Tivoli Ecoresort
Lomakeskus on suosittu paikka kihloihin ja erityistapahtumiin

Tivoli Ecoresortissa on ravintola jokaiseen tilaisuuteen aina eloisasta Dendêstä ja À Sombro Do Coqueiralista, josta on näkymät romanttiselle infinity-altaalle. Ruokailun kohokohtia ovat acarajé, palkittu katuruoan inspiroima kuorituista papuista valmistettu ruokalaji, jota opimme valmistamaan elävän ruoanlaittoesityksen kautta. Pakollinen cocktail on Caipirinhan tunnusmerkki – jos olet onnekas vierailemaan cashewpähkinöiden kauden aikana, ne ovat herkullinen lisä cachaça-pohjaiseen juomaan.

Hotelli pystyy myös järjestämään erikoistapahtumia romanttisista yllätyskihlauksista suuriin ryhmäjuhliin, ja yhtenä iltana saamme nauttia jumalallisesta kynttiläillallisesta yksityisessä mökissä.

Aktiviteetit

Alueella on paljon tekemistä, kuten vierailla Garcia d’Avilassa, 1500-luvun linnassa ja yhdessä Brasilian merkittävimmistä arkeologisista kohteista. Yksi jännittävimmistä mahdollisuuksista kuitenkin tapahtuu heinäkuusta lokakuuhun, jolloin 9 000 ryhävalasta lähtee lisääntymään Etelämantereelta Etelä-Amerikkaan. Tivoli vie vieraansa paikallisten biologien mukana uskomattomille valaidenkatseluretkille, ja lomakeskus tukee myös Baleia Jubarte -instituuttia, joka tutkii ja suojelee lempeitä merijättiläisiä. Olemme pahoillamme, että missaamme valaiden katseluikkunan, mutta Praia do Forten kylässä vierailemme Tamar Projectissa, hyväntekeväisyysjärjestössä, joka suojelee merikilpikonnia sukupuuttoon Brasilian rannikolla.

Valaiden katselu Praia do forte BrasiliassaKilpikonnan säästämisen jälkeen suuntaamme hotellin Anantara kylpylään syvään rentoutumiseen. Siellä on taivaallisen rauhallinen uima-allas, poreallas ja sauna sekä hoitohuoneita.

Siellä on myös seikkailua. Iltapäiväkajakkimelonta Timeantube-joen mangrovemetsillä on mahdollisuus nähdä kauniita villieläimiä samalla kun luistat pitkin punaista, rautaa sisältävää vettä. Viime hetken päätös lähteä melomaan mereen osoittautuu yhdeksi matkan kohokohdista. Viihdyttävien oppaidemme saattamana (yksi heistä pystyy seisomaan päähän laudalla) osa meistä oppii melonnan, kun taas toiset vain putoavat sisään.

Anantara Spa-allas
Anantara Spa-allas

Matkailua syytetään usein ympäristön vahingoittamisesta. Mutta täällä vierailijat ja luonto viihtyvät vauraassa vihreässä syklissä. Yksityinen ja syrjäinen ja ystävällinen surina, Tivoli Ecoresort on todellinen ekologinen pyhäkkö.


Tivoli Avenida Liberdaden yöpymishinnat alkavat £189:stä perustuen kahden henkilön yöpymiseen B&B-periaatteella.

Tivoli Ecoresort Praia do Forten yöpymishinnat alkavat £277:stä kahden hengen huoneelle puolihoidolla.

TAP Air Portugalilla on päivittäinen lento Heathrow’sta, Gatwickistä ja Manchesterista Salvadoriin Lissabonin kautta. Hinnat alkaen 547 puntaa menopaluu sisältäen verot. Lisätietoja saat osoitteesta flytap.com tai soittamalla numeroon 0345 601 0932.


Kuten tämä? Katso 11 syytä vierailla Bahamalla