Algarven paras rantaklubi: Purobeach Vilamoura

Vierailee ehdottomasti Purobeach Vilamourassa, runsaalla portugalilaisella rantaklubilla, jossa rauhalliset päivät liukuvat helposti juhliin…


Tekijä: Helen Brown

Portugalin aurinkoinen etelärannikko ei todellakaan ole mikään salaisuus. Algarve tarjoaa lupauksen pelata golfia paidan hihoissa ympäri vuoden sekä upeine rannoineen ja merenelävinä, joten se on pitkään ollut sankarikohde niille, jotka tarvitsevat vaivatonta lomaa ja nopean annoksen vitamiinimerta.

Purobeach Vilamoura Portugalin rantaklubiravintolaVilamoura on helpon puolen tunnin ajomatkan päässä pseudopääkaupungista Farosta ja sen lentokentältä. Yhdellä Algarven hienoimmista rannoista ja tyylikkään venesataman kotipaikkana se on useimpien standardien mukaan moderni ja hienostunut lomakohde, ja kansainvälisesti kuuluisa Purobeach – jonka Marbellan, Palman ja Barcelonan paikoissa juhlijat ovat tehneet suosituksi – on valinnut perusti uusimman rantaklubinsa.

Purobeach Vilamoura

Alue on luonnollinen valinta Purobeachille. Vilamouran suosio nousi 1980-luvulla, kun se vakiinnutti itsensä golfin eliittikeskukseksi.

Nykyään se on kiistatta paras paikka Algarven urheilulle, sillä siellä on viisi poikkeuksellista golfkenttää sekä eksklusiivinen venesatama, jossa miljoonan punnan jahdit ankkuroituvat ja vierailijat voivat ruokailla ja seurustella upealla tavalla.

Alue on toisin kuin useimmat muut portugalilaiset kaupungit rappeutuneella viehätysvoimallaan – täällä on täydelliset rannat, maailmanluokan hotellit ja yleinen kiilto, joka viettelee rikkaat ja kuuluisat.

ilmakuva Vilamouran kaupungistaVaikka tämä väkijoukko tyypillisesti kaipaa kaiken ylellisyyttä, nopealla matkalla voidaan saavuttaa paljon. Ei vähiten siksi, että Purobeachissa voit valita kaiken fine dining -ruokailusta allasbileisiin.

Brändi teki nimensä vilkkailla kesäjuhlilla ja vaivattomasti tyylikkäillä rantaseurusteluilla, ja sillä on seitsemän kohdetta eri puolilla Espanjaa, joista yksi on hiljattain avattu Marokossa.

Purobeach Vilamouralla on kaksi erillistä vyöhykettä: ranta ja puutarha. Vierailijat voivat lentää uima-altaan sänkyjen ja puutarhan vehreän ympäristön sekä Atlantin rannikon hiekan, meren ja aurinkotuolien välillä.

Elävämpää tunnelmaa varten rannan tuntumassa ovat klubin asuvat DJ:t, jotka soittavat koko päivän. Molemmilla puolilla on baareja ja ravintoloita, ja ystävällinen henkilökunta palvelee sinua mielellään aurinkotuolissasi.

Purobeach Vilamouran allas, PortugaliPaahtavana päivänä lounas rannalla on virkistävää. Ruokalistalla on eloisia paikallisia ruokia, kuten äyriäisiä kataplanaa ja tuoretta kalaa, sekä kansainvälisiä vaihtoehtoja perulaisista cevichestä marokkolaiseen tagineen.

Suuri osa siitä on vinossa terveellisempään ruokailuun, joten myös salaatit ja superruoat ovat vahvasti esillä. Baarivaihtoehdot seuraavat perässä monilla hyvinvointikulman ympärillä luotuilla cocktaileilla, ja saatavilla on pitkä lista elinvoimaa lisääviä smoothieita. Vain asia, joka saa sinut takaisin jaloillesi edellisen illan jälkeen.

Anantara Vilamoura

Vaikka on erittäin suositeltavaa, että annat päivän liukua yöhön tässä hedonistisessa retriitissä, et voi nukkua solariumissa. Anantara Vilamoura vastaa kuitenkin Purobeachin sulavaa palvelua ja korkeatasoista ylellisyyttä.

280 huoneen ja sviitin hotelli on Purobeachin sisarsivusto, joten näiden kahden välillä liikkuminen on vaivalloista – conciergella on tuk tuk -tukikalustoa hotellin vieraille.

Hotelli on Anantaran eurooppalainen debyytti, ja se esittelee brändille ominaista ylellisyyttä – suurenmoinen aula, marmoriverhous ja pylväät – sekä paikallista perintöä korostava tavaramerkki.

Käsityönä tehty keramiikka, pajuhuonekalut ja portugalilaiset viinit luovat todellisen paikantunteen. Rakennuksesta on näkymä Arnold Palmerin suunnitteleman Victoria-golfkentän rauhalliselle maisemoidulle vehreydelle, joka on kuuluisa vuotuisesta Portugal Masters -tapahtumasta.

Anantara Vilamouran allasiltaKuten voit odottaa, huoneet ovat erittäin viihtyisiä, ja jokaisessa on terassi ja näkymät golfkentälle, puutarhaan tai pääaltaalle. Niin sanottu ”pää”, koska siellä on kolme muuta: sisäuima-allas, toinen aikuisille varattu ja lasten allas.

Kuten suurin osa Algarvesta, Vilamoura on ennustettavasti kausiluonteista – kesä edustaa sesonkiaikaa, ja kesäkuusta syyskuuhun löydät Purobeachin ja ympäröivän rantaviivan täynnä lomailijoita.

Anantara Vilamoura sijaitsee kuitenkin ihanteellisella paikalla tutustuaksesi perinteisiin ja historiaan, jotka muovaavat Algarven kylmempiä kuukausia.

Lomakeskuksen oma elämysguru on valmiina viemään sinut ulos rinteillä oleviin kyliin tapaamaan paikallisia maanviljelijöitä, korinkutoja ja snapsin tislaajia, kun taas Spice Spoons -mestarikurssi tarjoaa vieraille mahdollisuuden uppoutua kuuluisan arkeen. Loulén ruokatori, ennen kuin suuntaat keittiöön kokin kanssa luomaan kokoelman perinteisiä ruokia.

Emo Ravintola VilamouraTietenkään sinun ei odoteta valmistavan kaikkea ruoanlaittoa. Täällä ja Purobeachin välissä vierailla on valinnanvaraa illalliselle, sillä siellä on kolme muuta ravintolaa ja kourallinen baareja, joihin voi asettua.

Emo-ravintolassa syöminen on yksi jännittävimmistä vaihtoehdoista. Täällä keittiömestari Bruno Viegas ottaa portugalilaisia ​​ruokia, jotka ovat yhtä vanhoja kuin aika, ja modernisoi ne poikkeuksellisella sävyllä. Ravintola on saavuttanut mainetta yhden Algarven ikimuistoisimmista ruokailukokemuksista, ja viime vuonna se sisällytettiin Wine Spectator Restaurant Awards 2019 -kilpailuun.

Laaja viinikellari sisältää noin 350 asiantuntevasti valittua viiniä ruokien, kuten parsabrûléen ja Bacalhau à Brásin, perinteisen portugalilaisen suolaturskan ja perunatikkujen kanssa.

Muualla kalaravintola Ria tarjoaa perinteisen kalapata- ja riisiruokien menun ja Victoria-ravintolassa vaikuttavan aamiaisen, joka sisältää leipiä, hedelmiä, leikkeleitä ja kananmunapisteen – kannattaa ehdottomasti täyttää, jos toinen Purobeach-allasjuhla on kortilla.


Kuten tämä? Katso 9 parasta juhlalomaa, jotka eivät ole Ibiza