9 loistavaa päivämatkaa Lontoosta

Ruis

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Vain hieman yli tunnin päässä kaupungin ulkopuolella, Ryen viehättävät mukulakivikadut ja keskiaikaiset puurunkoiset rakennukset tekevät Lontoon ihastuttavaimmista päiväretkistä. Se on ihanteellinen kohde kaikille, jotka etsivät hiljaista pakopaikkaa. Makaa paikallisilla rannoilla, mene kuppaan johonkin monista teehuoneista, vaeltele suloisissa kaupoissa tai ota pieni oppitunti paikallisesta historiasta Ypres Towerissa.

Brighton

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Vuosien ajan Brighton on ollut lontoolaisten suosikkikohde, joka etsii lomaa kaupungista, ja hyvästä syystä. Ranta ei ehkä ole ihanteellinen uimiseen, mutta upeat merinäkymät, herkulliset paikalliset ruokapaikat ja eloisa kulttuuri tarjoavat Brightonissa enemmän kuin tarpeeksi täyttämään päiväsi. Vietä aikaasi ostoksilla ainutlaatuisissa putiikeissa, historiallisissa nähtävyyksissä tai kuuluisassa Brighton Palace Pier -laiturissa.

Cambridge

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Henkeäsalpaavista maisemista ja vilkkaista markkinoista huippuluokan museoihin ja gallerioihin Cambridge sopii paljon muuhunkin kuin koulutukseen. Koska suurin osa Cambridgen ikonisista nähtävyyksistä on parasta nauttia vedestä, jokea pitkin alas laskeminen on paras tapa varmistaa, että kaikki nähtävyyksien katselutarpeet täytetään aidolla kantabrigilaisella tavalla.

Winchester

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Winchester on saatettu äänestää yhdeksi Englannin parhaista paikoista asettua, mutta se on yhtä hyvä päiväretkelle Lontoosta. Sen ihanteellinen sijainti (vain tunti kaupungin ulkopuolella), sen rikas historia ja ystävällinen paikallinen väestö antavat sille kaikki edellytykset rauhalliseen lomaan. Kirjan ystävät voivat vierailla katedraalissa, johon Jane Austen on haudattu, ja seurata joidenkin Yhdistyneen kuningaskunnan arvostetuimpien kirjailijoiden ja runoilijoiden askeleita.

Windsor

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Kaunis linna, vehreät kukkulat ja ihastuttava ravintolavalikoima – mitä muuta voisi päiväretkeltä vaatia? Windsor on ollut kohde hotspot sekä paikallisille että turisteille vuosia, koska se pystyy vastaamaan kaikkiin tarpeisiin. Halusitpa sitten historiaa, ostoksia, hyvää ruokaa tai hyvää puistoa, Windsor toimittaa varmasti – kysy Meghanilta ja Harryltä.

Mersean saari

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Tämä Essexin rannikon edustalla sijaitseva viehättävä saari ilmentää kaikkea, mistä pidämme englantilaisissa rannoissa: upea kala- ja äyriäisvalikoima, viileä merituuli ja suloisen ainutlaatuiset kaupat. Jos sää sallii, jäätikköveden uhatus on aina vaihtoehto, mutta siitä ei Mersea tunneta. Etsi sen sijaan paikka rannalta kuuluisien pastelliväristen rantamökkien edestä ja nauti auringosta, kun voit.

Oxford

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Se ei ole oikea päiväretkivalikoima ilman yhtä Yhdistyneen kuningaskunnan vierailluimmista kaupungeista. Todellisuus kohtaa fantasia legendaarisella Tylypahkaksi kutsutulla yliopistokampuksella. Kaupungissa vietetyn päivän jälkeen poikkea paikallisiin pubeihin tai ravintoloihin nauttimaan herkullista syötävää.

Kylpy

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Usein Lounais-jalokiviksi kutsuttu Bathin kaupunki on kulttuurisesti yhtä monimuotoinen kuin kauniskin. Henkeäsalpaavien maisemien, tyylikkään arkkitehtuurin ja vilkkaan ruokakulttuurin ansiosta ei ole ihme, että tämä Rooman akropoliksi muuttunut brittiläinen perusruoka on edelleen pakko nähdä. Et ehkä voi uida roomalaisessa kylpylässä, mutta voit silti pulahtaa maan ainoihin luonnollisiin lämpölähteisiin.

Canterbury

PÄIVÄRETKET LONTOOSTA

Nauti kaivatusta rauhasta ja hiljaisuudesta Canterburyn puutarhojen ja raunioiden keskellä. Vaikka se ei välttämättä ole turistikohde, se on matkan arvoinen kuitenkin. Vain tunnin päässä Lontoon ulkopuolella sijaitsevassa viehättävässä pikkukaupungissa on kaikki rentouttavan päiväretken mahdollisuudet täynnä ostoksia, tutkimista, taidetta ja kulttuuria.