10 parasta vaellusta ympäri maailmaa

Kaikkea henkeäsalpaavista näkymistä ainutlaatuisiin geologisiin ominaisuuksiin, Baltic Travel Company on kerännyt 10 parasta vaellusta ympäri maailmaa

Everest Base Camp Trek

Sijainti: Nepal
Etäisyys: 80 mailia (130 km)
Kesto: 13+ päivää
Milloin mennä? Maaliskuusta toukokuuhun, syyskuusta joulukuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

Usein yhtenä maailman parhaista vaelluksista pidetty Everest Base Camp Trek antaa sinulle käsityksen maan korkeimmasta huipulta. Tämä on tilaisuutesi vaeltaa Kala Patarin ainutlaatuiseen näköalaan auringonlaskun aikaan ja kokea Khumbun upeita vuoristomaisemia. Muista, että tämä on vaellus, ei kiipeily, ja suurimmaksi osaksi se tapahtuu vuoristopoluilla, joilla on loivia kaltevuksia.

Tulilahti

Sijainti: Tasmania, Australia
Etäisyys: 16 mailia
Kesto: 4 päivää
Milloin mennä? lokakuusta toukokuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

Tämä vaellus on täynnä upeita näkymiä – valkoisia rantoja, sinisiä vesiä ja oranssia graniittia. Raikas ilma herättää aistisi, kun koet kaiken, mikä liittyy villieläimiin ja ekologiaan. Kun ylität Bassinsalmen tummansiniset vedet, näet Tasmanian rannikon.

Queen Charlotte -raita

Sijainti: Uusi Seelanti
Etäisyys: 45 mailia (70 km)
Kesto: 3-5 päivää
Milloin mennä? syyskuusta toukokuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

Queen Charlotte Track esittelee Uuden-Seelannin parhaat puolet, ja näkymät alkuperäiselle pensaalle ja rannikolle ovat vertaansa vailla. Ikoninen seikkailu ulottuu Ship Covesta Anakiwaan, jossa kohtaat Wekan, fantailin, metsäkyyhkyn ja hyvällä tuurilla jopa hylkeitä. Rata tarjoaa historialliset juuret ja vapauden kävellä tai maastopyörällä ilman raskaita varusteita.

Kilimanjaro-vuori

Sijainti: Tansania
Etäisyys: Riippuu minkä reitin valitset
Kesto: 5-9 päivää
Milloin mennä? Kesäkuusta lokakuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

Tämä lepotilassa oleva tulivuori on yksi maailman parhaista vuoristovaelluksista. Afrikan korkeimmalla vuorella, Kilimanjarolla, on vähemmän villieläimiä verrattuna muihin, mutta se on koti monille alueelle ainutlaatuisille kauniille maisemille ja maastoille. Kiipeilyn aikana retkeilijät kokevat viisi erillistä ekologista vyöhykettä matkalla huipulle. Jokainen vyöhyke muuttuu paljon kylmemmäksi ja kuivemmaksi korkeuden kasvaessa. Huippu sijaitsee arktisella vyöhykkeellä, ja sen osoittavat jää ja kivi.

Santa Cruzin vaellus

Sijainti: Peru
Etäisyys: 31 mailia (50 km)
Kesto: 4 päivää
Milloin mennä? huhtikuusta lokakuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

Santa Cruz Trekin maisema on täynnä laguuneja, jokia, lumen peittämiä huippuja ja laaksoja. Vaellus on enimmäkseen tasainen, mutta tämä kaikki valmistautuu Punta Unioniin, joka saavuttaa vaelluksen korkeimman kohdan 4 750 metrissä. Korkeutta ei suositella ottamaan kevyesti – anna itsellesi aikaa tottua Huarazissa ennen lähtöä.

GR20

Sijainti: Korsika, Ranska
Etäisyys: 112 mailia (180 km)
Kesto: 15 päivää
Milloin mennä? Kesäkuusta syyskuuhun

GR20 on merkitty Euroopan vaikeimmaksi pitkän matkan reitiksi, joka ulottuu Korsikan halki vinottain pohjoisesta etelään. Karusta luonnosta huolimatta vaellus on enemmän kuin kykenevä useimmille reppumatkailijoille, sillä se on hyvin merkitty säännöllisillä majoitus- ja huoltopalveluilla. Graniittihuippuja täynnä oleva vaikeus johtuu löysästä kalliokiipeilystä, joka vaatii ilman avustamista Välimeren kuumuudessa.

Laugavegur

Sijainti: Islanti
Etäisyys: 34 mailia (55 km)
Kesto: 2-4 päivää
Milloin mennä? Kesäkuusta syyskuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

Nähtävyydet, joita näet tällä polulla, ovat hämmästyttäviä; ajattele jääluolia, neonvihreitä laaksoja, sateenkaarenvärisiä kukkuloita, jokien risteyksiä ja mustia tulivuoren aavikoja. Vuonna 2010 Eyjafjallajökull-tulivuoren purkautuminen sulki polun, mutta se on sittemmin avattu uudelleen, jolloin reppumatkailijat voivat kokea häiritsevän pedon seuraukset. Todellakin kerran elämässä tapahtuva vaellus.

Mount Kailash Trek

Sijainti: Tiibet
Etäisyys: 32 mailia (52 km)
Kesto: 2-3 päivää
Milloin mennä? Toukokuusta lokakuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

Tätä vaellusta kohtelevat monet eri uskonnot pyhiinvaellusmatkana, ja tuhannet palvojat tekevät sen joka vuosi. Uskotaan, että itse vuorelle kiipeäminen on kuolemansynti, mutta vaellus ympärillä on täynnä upeita maisemia lumihuippuineen, raikkaine laaksoineen ja sinisine järvineen. Keskimääräinen korkeus on lähes 5000 metriä.

Inkan polku

Sijainti: Peru
Etäisyys: 26 mailia (43 km)
Kesto: 4-5 päivää
Milloin mennä? Toukokuusta syyskuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

Tämä polku on yksi suosituimmista tekemistä Etelä-Amerikassa ja sellaisenaan yksi maailman tunnetuimmista vaelluksista. Polku vie sinut muinaisia ​​kapeita polkuja pitkin Perun maaseudulle ja korkealle Andien vuorille. Se on upea täydellisten inkalaisten raunioiden, pilvimetsän ja majesteettisten laaksonäkymien ansiosta. Tämä uskomaton monipäiväinen vaellus päättyy ikoniseen Machu Picchuun.

Torres del Paine W -rata

Sijainti: Patagonia, Chile
Etäisyys: 37+ mailia (60+ mailia)
Kesto: 5-6 päivää
Milloin mennä? lokakuusta maaliskuuhun

parhaat retket ympäri maailmaa

W-rata on täydellinen johdatus monipäiväiseen vaellukseen, jossa on yöpymispaikka joka yö, vaikka kokeneemmalle retkeilijälle on tarjolla haastavampia reittejä. Viimeinen osio kulkee Logo Greyä pitkin, jossa koboltinsininen jää kelluu suurelle jäätikölle, joka ulottuu kohti jääpeitettä.

Lisätietoja Baltic Travel Companysta on osoitteessa baltictravelcompany.com

Jos pidät seikkailusta, katso viestimme 7 parhaasta seikkailumatkakohteesta!